Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cum poti creste profitul unei firme de transport: 4 solutii la indemana

07 Apr. 2023 Clubcontabilitate.ro
ANAF si MFP
Cum poti creste profitul unei firme de transport: 4 solutii la indemana
Tags: credit, ifn, profit
Profitul unei firme, indiferent de domeniul de activitate al acesteia, necesita obiective clare, un plan de actiuni bine stabilit si investitii inteligente. Conform unui sondaj efectuat de The Business Journal, 76% dintre antreprenori se asteapta sa vada o crestere a profitului in urmatoarele 12 luni, insa mai mult de jumatate dintre acestia nu au un plan stabilit prin care sa-si atinga obiectivele. Daca te regasesti si tu intr-o situatie asemanatoare si ai nevoie de modalitati eficiente de a creste profitul firmei tale de transport, descopera in cele ce urmeaza 4 solutii utile:
 
1. Extinderea portofoliului de clienti

In special atunci cand esti la inceput de drum, cel mai probabil ai doi sau trei clienti fideli pe care se bazeaza functionarea afacerii tale. Cu toate acestea, pentru a-ti creste profitul, trebuie sa descoperi noi oportunitati si clienti care sa devina si ei, cu timpul, constanti. Primul pas este sa iti setezi un obiectiv clar si masurabil: cati clienti noi vrei sa aduci in companie si in ce perioada de timp. Odata ce ai stabilit aceste lucruri, urmeaza partea in care identifici actiunile pe care sa le implementezi.
 
Iata cateva actiuni concrete care iti pot fi de folos:
  • investeste intr-o strategie de marketing care sa aiba drept scop atragerea clientilor. Cand apelezi la aceasta metoda, este recomandat fie sa angajezi o persoana cu experienta in reclame platite, fie sa externalizezi procesul si sa colaborezi cu o agentie de marketing. Avand in vedere ca vei investi un anumit buget in strategia de marketing, asigura-te ca obtii rezultatele dorite.
  • foloseste-te de bursa de transport – aceasta este o platforma care pune in legatura companiile cu transportatorii si reprezinta un loc bun de a gasi noi clienti.
  • in functie de tipul de masini pe care le ai in flota proprie, poti sa colaborezi cu firmele de curierat si sa devii astfel subcontractor. Pentru a incheia o astfel de colaborare, abordeaza firmele de curierat din Romania fie prin e-mail, fie pe site-urile lor unde au dedicata o sectiune in acest scop.
 
2. Investitii pentru achizitia de vehicule noi 

In cazul in care costurile cu combustibilul si cu reparatia vehiculelor sunt prea mari, este recomandata inlocuirea partiala sau totala a flotei. De exemplu, in cazul in care costul mediu anual de reparatie al unui autovehicul depaseste 5.000 de euro, poate este cazul sa il inlocuiesti. Va fi mai rentabil sa achizitionezi un autovehicul nou cu 10.000-15.000 de euro in loc sa il repari pe cel vechi ani la rand. Mai mult decat atat, masinile noi ofera mai multa siguranta.
 
In ceea ce priveste costurile cu combustibilul, daca iti doresti sa economisesti pe termen lung si in acelasi timp sa faci trecerea catre o afacere sustenabila, poti sa investesti in masini electrice. Chiar daca trebuie sa aloci un buget generos pentru inceput, o astfel de investitie cu siguranta se va dovedi profitabila pentru afacerea ta.
 
In cazul in care capitalul actual nu iti permite sa faci o astfel de investitie, dar ai nevoie sa faci o schimbare care sa contribuie la dezvoltarea afacerii tale, poti sa apelezi la o sursa de finantare.
 
Iata de ce avantaje te poti bucura daca ai cel putin 12 luni de activitate si apelezi la un credit IFN rapid de la Filbo
  • un consultant care sa te ajute sa obtii pana la 235.000 de lei, pe o perioada de maximum 36 de luni. Daca ai nevoie de un imprumut mai mic, de maximum 60.000 de lei, il poti accesa de unul singur, rapid si 100% online.
  • dobanda variabila in functie de valoarea indicelui ROBOR la 6 luni;
  • posibilitatea de a amana plata ratei cu 30 de zile, o singura data pe perioada contractului, daca ai un comportament bun de plata la creditele in derulare.
 
3. Cresterea pretului per kilometru
 
Cresterea pretului per kilometru te poate ajuta sa maresti profitul companiei, insa, in acelasi timp, poate determina unii clienti sa isi doreasca sa incheie colaborarea. Pentru a evita o astfel de consecinta, incearca sa tii cont de urmatoarele:
  • creste preturile treptat, astfel incat sa nu fie un impact prea mare la nivel de client;
  • fii transparent cu clientii tai referitor la modificarile de preturi si explica-le motivele care te-au determinat sa iei o astfel de decizie;
  • analizeaza piata si incearca sa ramai in intervalul de preturi practicate de concurenta;
  • tine cont si de cresterea preturilor la combustibil atunci cand stabilesti noile costuri pentru clientii tai.
 
4. Solutii accesibile pentru mentenanta si reparatia vehiculelor

Indiferent cate masini noi vei include in flota ta, tot vei avea nevoie de servicii de mentenanta si reparatie pentru a te asigura ca angajatii tai sunt in siguranta si ca poti efectua livrarile la timp.
 
Daca afacerea ta se dezvolta si planuiesti sa iti maresti flota de masini, poti opta pentru internalizarea procesului de mentenanta si reparatie si sa investesti intr-un service propriu care sa fie disponibil oricand pentru efectuarea reparatiilor necesare. Totodata, daca inca nu consideri ca este momentul pentru o astfel de investitie, poti incerca sa negociezi preturi mai mici cu un service auto, in baza volumului mare de solicitari pe termen lung.
 
Extinderea portofoliului de clienti, efectuarea unor investitii, cresterea pretului per kilometru si identificarea unor solutii accesibile pentru reparatii si mentenanta sunt cateva dintre cele mai eficiente masuri pe care le poti lua pentru a creste profitul firmei tale de transport. Foloseste-te de informatiile din acest articol si alege solutiile potrivite pentru afacerea ta.
 
Sursa foto: shutterstock.com
 

Abonare newsletter

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Comentarii

0 comentarii

Atentie! Pentru a posta comentariu, este necesar sa raspundeti corect la intrebare.

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x