Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

la reincadrare personal, cum se acorda sporul de conditii de munca ?

Buna dimineata !

Va rugam frumos sa ne ajutati cu un raspuns cu privire la urmatoarea problema:
- institutia noastra - muzeu - a fost acreditata recent si a fost recunoscuta ca fiind un muzeu de importanta nationala
- directorul va trebui sa acorde /sa alinieze salariile care se vor acorda la salariile aferente unui muzeu de importanta nationala.
- sporul de conditii de munca - se acoorda acum ca o suma, din cauza ca in fiecare an a fost plafonat sporul de 15%, asa incat s-a ajuns ca sporul nu se mai acorda ca procent din salariul de baza lunar, ci este o suma care nu se mai poate calcula in raport cu salariul de baza, nu se mai poate explica.
- in vigoare sunt Buletinele DSP pentru sporuri care arata ca sunt factori de risc maximi, pentru care conform H.G. privind aceste sporuri - se spune ca: - angajatorul trebuie sa acorde acest spor in procent de 15% din salariul de baza lunar.
Acum, odata cu reincadrarea pe functii, cu noile salarii aliniate la nivel national, directorul vrea sa acorde si sporul in procent de 15%, adica sa nu mai mentina sporul ca suma, suma pe care fiecare angajat a avut-o.
Intrebari:
1. - la reincadrarea pe functii, cu noile salarii aliniate la nivel national, cum se acorda sporul ? Se mentine sporul avut, ca suma ? sau se acorda in procent de 15% ? ( in procent de 15%, pentru ca prin reincadrare i se face implicit o noua incadrare - parerea mea ),
2. - dar la angajatii incadrati abia acum, cum se acorda sporul ? similar in plata ? sau in procent de 15% ? ( similar in plata nu ar fi corect pentru spor - pararea mea ).
Care ar fi procedura pentru acordare spor in procent de 15% ? Este posibila si corecta, legala, acordarea in procente de 15% ?
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"!


Nota de informare

1 raspuns


la 04 Sep. 2024
Acordarea sporului are loc conform art. 23 din Lege. Buletinele DSP stabilesc procente pentru calculul salarial, dar riscurile sunt similare pentru toti angajatii si nu au la baza cuantumul salarial.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x