Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Receptie factura corectie de pret din UE

Buna. Am primit o factura de corectie de pret cu minus in luna februarie, care corecteaza toate preturile dintr-o factura de pe ianuarie, de la o firma din Polonia. Societatea noastra se ocupa cu comercializarea papetariei si jucariilor.
Factura de corectie prezinta in prima parte fiecare produs la pretul din factura initiala, cu cantitate si valoare, fara a face la finalul ei nici un total sau ceva, apoi prezinta pentru fiecare produs : diferenta de pret rezultata si pretul nou, cu cantitate si valoare. La finalul facturii apare totalul diferentelor de pret, cu minus.
Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri : cum se face receptia unei astfel de facturi ? eu m-am gandit sa fie asa : scriu produsele cu pret, cantitate, valoare cu minus din factura initiala (eronata), si apoi produsele cu pret, cantitate, valoare cu plus corecte, si imi da, prin diferenta, exact diferentele de pret cu minus. Nu stiu daca este corect sa fac asa. Sau sa inregistrez in receptie numai diferentele de pret negative, dar asta nu stiu cum ar apare pe fiecare pozitie de produs ... S-ar putea asa ?
Va rog sa ma ajutati si cu monografia contabila a inregistrarii unei astfel de facturi.
Multumesc frumos. Astept raspunsul dvs.
E-DECONT. E-FACTURA. E-TRANSPORT. Studii de caz si noutati legislative
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "E-DECONT. E-FACTURA. E-TRANSPORT. Studii de caz si noutati legislative"!


Nota de informare

2 raspunsuri


la 15 Feb. 2022
Corectia unor preturi ar trebui aplicata valorilor de intrare a produselor in gestiune, dar avand in vedere termenul la care se poate face corectia si faptul ca produsele pot fi vandute in acest timp genereaza o situatie in care nu puteti corecta valoarea de inventar a produselor in baza facturii de diminuare a valorilor produselor. Nu se poate ca un produs vandut la un pret la un anumit termen sa isi diminueze valoarea in urmatoarea perioada. In opinia mea ar fi trebuit stornata factura initiala si rafacuta cu noile preturi daca este vorba despre corectie, sau aplicarea unor discounturi daca contractul de furnizare prevede aceste reduceri, pentru urmatoarele produse achizitionate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Feb. 2022
Multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x