Cum se inregistreaza o factura de masa servita pentru personalul angajat la un restaurant, de sfarsitul anului ?
Adaugata in
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro
pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!
Primesti gratuit raportul "E-DECONT. E-FACTURA. E-TRANSPORT. Studii de caz si noutati legislative"!
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro
pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!
Primesti gratuit raportul "E-DECONT. E-FACTURA. E-TRANSPORT. Studii de caz si noutati legislative"!
2 raspunsuri
Consultant Adrian Condurache
Raspunsuri la intrebarea
la 04 Apr. 2023
Se incadreaza in categoria cheltuielilor de protocol, pe cont 623 analitic 2
User Otilia Marincu
Raspunsuri la intrebarea
la 05 Apr. 2023
Cheltuiala nu poate fi considerata ca fiind de protocol, intrucat nu reprezinta o masa pentru partenerii de afaceri (salariatii nu sunt parteneri de afaceri).
Astfel, factura se poate evidentia prin:628+4426=401, insa tva nu va fi deductibil, deci se ajusteaza prin 628=4426.
Valoarea facturii reprezinta avantaj pentru salariati,conform art. 76 alin. (1) si (3) lit. b):
(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile in bani si/sau in natura obtinute de o persoana fizica rezidenta ori nerezidenta ce desfasoara o activitate in baza unui contract individual de munca, a unui raport de serviciu, act de detasare sau a unui statut special prevazut de lege, indiferent de perioada la care se refera, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acorda, inclusiv indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca acordate persoanelor care obtin venituri din salarii si asimilate salariilor.
(3) Avantajele, in bani sau in natura, primite in legatura cu o activitate mentionata la alin. (1) si (2), precum si cele primite de la terti ca urmare a unei relatii contractuale intre parti, cu exceptia celor prevazute la alin. (4), includ, insa nu sunt limitate la:
b) cazare, hrana, imbracaminte, personal pentru munci casnice, precum si alte bunuri sau servicii oferite gratuit ori la un pret mai mic decat pretul pietei;