Am la o societate program de gestiune care lucreaza numai pe cost mediu ponderat, iar activitatea este de restaurant, si cei cu programul de gestiune nu imi fac la marfuri (bar) adaos comercial la NIR-uri
Vreau si eu baza legala din Codul fiscal, Codul de procedura fiscala sau din Legea contabilitatii, ca nu trebuie sa folosesc adaos comercial la marfuri.
O zi buna
Vreau si eu baza legala din Codul fiscal, Codul de procedura fiscala sau din Legea contabilitatii, ca nu trebuie sa folosesc adaos comercial la marfuri.
O zi buna
Adaugata in

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro
pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!
Primesti gratuit raportul "E-DECONT. E-FACTURA. E-TRANSPORT. Studii de caz si noutati legislative"!
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro
pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!
Primesti gratuit raportul "E-DECONT. E-FACTURA. E-TRANSPORT. Studii de caz si noutati legislative"!
1 raspuns

Expert Marina- Alexandra Cruciu
Raspunsuri la intrebarea
la 11 Iun. 2013
In conformitate cu Legea nr. 82/1991 cu modificarile si completarile ulterioare, societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutile nationale de cercetare-dezvoltare, societatile cooperatiste si celelalte persoane juridice au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea proprie, respectiv contabilitatea financiara, potrivit prezentei legi si contabilitatea de gestiune adaptata la specificul activitatii.
Reflectarea in contabilitate a operatiunilor economice desfasurate in cadrul unui bar/restaurant trebuie sa se efectueze in conformitate cu prevederile Ordinului ministrului finantelor publice nr. 1.752/2005 cu modificarile si completarile ulterioare.
Contabilitatea pentru bucatarie / bar implica doua abordari: elementele produse in bucatarie si bar (de exemplu: mancaruri, cocteiluri) si achizitia de materii prime si materiale.
Determinarea prin coeficientul mediu a adaosului comercial aferent marfurilor de la bar, vandute se face dupa formula:
K = (SI 378 + RC 378) / (SI 371 + RD 371) x 100
Gestiunea se descarca pe seama coeficientului si se stabileste adaos comercial aferent produselor ramase in gestiune.
Adaos comercial aferent marfurilor din gestiune = K x Sfd 371/100 = Suma 1