Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

factura de stornare

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema
Un agent economic a emis o factura de marfa unui client in decembrie 2010 la care a livrat numai o parte din marfuri.Restul produselor au ramas in custodi in baza unui proces verbal de custodie.S-a incasat prin banca numai produsele livrate (s-a incasat partial factura). Cum sa procedez in cazul in care clientul ne-a anuntat telefonic ca nu mai doreste acele produse si deci nu va mai achita diferenta la factua emisa.
Cum sa intocmesc factura de stornare cu 19% TVA sau cu 24% ?
In contabilitate se va influienta rezultatul reportat sau 121 ? Va trebui sa rectific declaratia 394 din decembrie 2010 sau factura de stornare va aparea in declaratia 394 din decembrie 2012 ????
Va multumesc mult
Adaugata in   TVA
E-DECONT. E-FACTURA. E-TRANSPORT. Studii de caz si noutati legislative
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "E-DECONT. E-FACTURA. E-TRANSPORT. Studii de caz si noutati legislative"!


Nota de informare

3 raspunsuri


la 12 Dec. 2012
se storneaza cu 19% se declara in decontul de TVA la rubrica regularizari de taxa Se declara in 394 la data emiterii facturii storno.
Voteaza raspuns 2 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Dec. 2012
stornarea facturii se face cu cota de 24%, doar daca exista factura de avans se facea stornare cu cota de 19%. dvs, ati specificat ca s-a emis factura de marfa, nicidecum factura de avans. prin urmare, factura se va storna cu cota de 24%.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Feb. 2013
Buna seara, Trebuie efectuata ajustarea bazei de impozitare. Regula generala prevede ca pentru ajustarea bazei de impozitare a TVA este aplicabila cota de TVA in vigoare la data faptului generator, deci cota in vigoare la data emiterii initiale a facturii. Daca operatiunea a fost efectuata pana pe data de 30 iunie 2010, inclusiv, iar baza de impozitare trebuie ajustata ulterior acestei date, pentru efectuarea ajustarii se aplica cota de TVA de 19% chiar daca, incepand din data de 1 iulie 2010 a intrat in vigoare O.U.G. nr. 58/2010 prin care se reglementeaza majorarea cotei de TVA de la 19% la 24%.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x