Buna ziua.Referitor la cota tva 5% restaurante,catering etc.,rog o lamurire: pentru consumatia in restaurant tva este 5 % dar daca se serveste si apa,suc,cafea,tva colectat va fi tot 5 %; ori receptia cafelei,apei,sucului sunt cu tva 9% intrucat dintre acestea se vor vinde si la pachet.Intrebarea mea este cum fac inregistrarile contabile pentru diferenta de tva,pentru a nu denatura stocul de marfa?In raportul de gestiune la bar intrarea este cu tva 9% la toate marfurile iar la iesire unele sunt cu 9% altele cu 5%.Multumesc.
Adaugata in
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro
pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!
Primesti gratuit raportul "E-DECONT. E-FACTURA. E-TRANSPORT. Studii de caz si noutati legislative"!
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro
pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!
Primesti gratuit raportul "E-DECONT. E-FACTURA. E-TRANSPORT. Studii de caz si noutati legislative"!
2 raspunsuri
Consultant Adrian Condurache
Raspunsuri la intrebarea
la 03 Dec. 2018
Va trebui sa aveti doua gestiuni separate cu cote diferite de tva pentru a avea o gestiune corecta.
User Angela Coroiu
a raspuns userului adrian condurache
la 04 Dec. 2018
Multumesc.